Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1.300 γραμμάρια χοιρινό χωρίς κόκαλο κομμένο σε μπουκιές
Αλάτι πιπέρι
2 κουταλιές σπόρους τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας ξηρό κόκκινο κρασί
2 εκ. φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο
4 αστεροειδής γλυκάνισος
1 πιπεριά peperoncini κόκκινη ψιλοκομμένη
2 κλωναράκια κανέλα
1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
6-8 ολόκληρες αποφλοιωμένες σκελίδες σκόρδο
6 αποξηραμένα μανιτάρια shiitake
225 γραμμάρια αποφλοιωμένα κάστανα
Εκτέλεση:
Απολαυστικό και μυρωδάτο χοιρινό μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί με αρωματικά μπαχαρικά και πικάντικη γεύση!
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια- υψηλή εστία και ρίχνετε το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές, μαγειρεύετε απ΄όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε στην άκρη.
Αδειάστε λίγο από το ελαιόλαδο, χαμηλώστε την εστία και προσθέστε τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και γίνει μια ελαφριά και απαλή καραμέλα. Στη συνέχεια προσθέστε το κρασί αφήνετε να πάρει βράση.
Ρίχνετε το χοιρινό πίσω στην κατσαρόλα το χοιρινό κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει σχεδόν το κρέας. Αλατοπιπερώστε. Συμπληρώστε μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ κομμένο σε φέτες, τα μανιτάρια shiitake, γλυκάνισο, τσίλι, κανέλα, σόγια. Σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ½ ώρα. Φέρτε σε ένα χαμηλό σημείο βρασμού, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να βράσει λίγο και να καλύπτει σφιχτά. Τσιγαρίζουμε το κρέας για 1 1/2 ώρες και προσθέστε τα ξεφλουδισμένα κάστανα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το χοιρινό κρέας είναι πολύ μαλακό.
Σερβίρετε το χοιρινό με ρύζι ή πατάτες.