Υλικά:
Για 4-6 μερίδες
Για τα σουτζουκάκια
Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
Ένα κρεμμύδι
Δύο φέτες ψωμί
Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
250 γραμμάρια πράσινες ελιές
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Για τις πατάτες
3 -4 πατάτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ξερός
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Η κλασσική συνταγή με τα σουτζουκάκια μαγειρεύεται χωρίς σάλτσα και μπαίνει στο φούρνο με λαχταριστές πατάτες
Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει.
Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
Σε ταψί, καθαρίζουμε τις πατάτες σε κύβους και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμό ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Έπειτα, προσθέτουμε τα σουτζουκάκια πάνω από τις πατάτες.
Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 45 -60 λεπτά .
Όταν τα σουτζουκάκια μας πάρουν χρώμα, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ρίγανη.
Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με τις πατάτες ζεστά.