Σουβλάκια σολομού με πορτοκάλι

by sidagi.gr
423 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ρίγανη
2 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
1-1/2 κιλό χωρίς πέτσα φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους
2 πορτοκάλια κομμένα σε κύβους
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
16 ξύλινα σουβλάκια εμποτισμένο μέσα σε νερό 1 ώρα

Εκτέλεση:

Ελαφρύ και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας με απλά υλικά

Βάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια σε τάπερ με νερό και τα αφήνουνε για όλη τη νύχτα ή για μια ώρα αν βιαζόμαστε. Αυτό το κάνουμε για να μη καούν τα σουβλάκια μας.
Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια εστία και βουρτσίστε τις σχάρες με λάδι. Ανακατεύετε τη ρίγανη, σουσάμι, κύμινο, και το κόκκινο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.

Παίρνουμε κάθε σουβλάκι και βάζουμε εναλλάξ από ένα κομμάτι σολομό και από ένα κύβο πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σουβλάκια. Στη συνέχεια αλείψτε τα σουβλάκια με το μείγμα μπαχαρικών του μπολ.
Ψήστε τα σουβλάκια, γυρίζοντας περιστασιακά για περίπου 8 έως 10 λεπτά συνολικά.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα