Σουβλάκια σολομού με λαχανικά στον ατμό

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

Για 24 μικρά σουβλάκια

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κατά το ήμισυ και κομμένο σε φέτες
450 γραμμάρια σολομό σε φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένη
1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα κομμένο σε μπουκιές
24 ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση:

Διαιτητικό και θρεπτικό πιάτο με σουβλάκια σολομού μαγειρεμένα στον ατμό για όλη την οικογένεια

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πιπέρι και το αλάτι. Περάστε σε ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ το μπρόκολο, κρεμμύδι, σολομός, σκελίδες σκόρδο και ραντίστε με το μείγμα χυμού λεμονιού.

Τοποθετήστε σουβλάκια σε αντικολλητικό χαρτί και μετά πάνω στον ατμομάγειρα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό λίγο κάτω από τη μέση και βράζετε μέχρι να κοχλάσει. Έπειτα βάζετε πάνω από την κατσαρόλα τον ατμομάγειρα (μπαμπού ή ατμομάγειρα inox). Καλύψτε τον ατμομάγειρα με το καπάκι και μαγειρεύετε για 12-15 λεπτά. Σερβίρετε με σαλάτα ή ρυζάκι.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα