Υλικά:
Για 2-4 άτομα
400 γραμμάρια μοσχαρίσιο φιλέτο
2 μέτρια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
8 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
4 κουταλιές του γλυκού κάππαρη
6 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένα
2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού κέτσαπ
1 κουταλιά του γλυκού Worcestershire sauce (πικάντικη σος)
6 σταγόνες ταμπάσκο
2 κρόκοι αβγών
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
2-3 ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τρυφερό μοσχαράκι με αντζούγιες και ρυζάκι, ένας γευστικός πειρασμός στο πιάτο σας
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τις αντζούγιες, στο μπλέντερ θρυμματίζετε το μαϊντανό και στη συνέχεια κόβετε σε κύβους το αγγούρι, αφού είναι έτοιμα τα υλικά, σπάστε δύο αυγά και κρατήστε τους κρόκους.
Επίσης κρατήστε μικρές επιπλέον ποσότητες από τα υλικά μίξης για το σερβίρισμα στο τραπέζι.
Ετοιμασία κρέατος: Κόβετε το φιλέτο με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε όσο το δυνατόν λεπτότερες φέτες (περίπου μισού εκατοστού), τεμαχίζετε τις φέτες σε λωρίδες και στη συνέχεια όλο μαζί ξανά και ξανά σε κομματάκια.Ξεκινήστε το κόψιμο του κρέατος νωρίτερα, αν το κάνετε πρώτη φορά ή αν δεν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τα μαχαίρια.
Με λίγη εξάσκηση και εμπειρία αυτή η δουλειά παίρνει 5-10 λεπτά.
Έπειτα αφού ψιλοκόψτε το κρέας μας προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε όλα μαζί. Προσοχή! (πλην των αβγών) σε μπολ και ανακατεύετε καλά με το χέρι ή χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
Αφού το μείγμα μείνει 2-3 λεπτά, παίρνετε μια ποσότητα με το κουτάλι και την τοποθετείτε σε κάθε πιάτο σχηματίζοντας ένα κυλινδρικό μπιφτέκι.
Πιέζετε ελαφρά με το κουτάλι στο πάνω μέρος και δημιουργείτε μια κοίλη επιφάνεια μέσα στην οποία βάζετε τον κρόκο.
Πασπαλίζετε γύρω απ’ το μοσχαράκι τον μαϊντανό και σερβίρετε με μπασμάτι ρυζάκι, έχοντας χωριστά τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα υλικά για χρήση κατά βούληση.