Μοσχάρι ραγκού με αρωματικά χόρτα

by sidagi.gr
488 προβολές

Υλικά:

1 κιλό σπάλα μοσχαριού
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι


½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί


1 κουταλιά της σούπας αλέυρι
4 μέτριες ντομάτες
Μερικά κλωνάρια μαϊντανό
Φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
2-3 φύλλα φασκόμηλου
1 σκελίδα σκόρδο
½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το κοκκινίζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το κοκκινίζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.


Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλέυρι και το σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά.Προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού τις λιώσουμε, τα αρωματικά χόρτα, το σκόρδο και τέλοs το κρασί και το αλατοπίπερο.


Αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί για 1 ½ ώρα. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, κατά διαστήματα ρίχνουμε λίγο νερό.


Ζεματάμε και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και μερικές κουταλιές νερό και λίγο αλάτι, τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχει να ξανθήνουν.


Μόλις είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε στο κρέας και αφήνουμε να σιγοψηθούν μαζί με το κρέας για 30 λεπτά.


Σερβίρουμε το μοσχάρι ραγκο πασπαλισμένο με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
 


 


 

Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα