Λαβράκι στον ατμό με τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια

by sidagi.gr
700 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 ολόκληρο φρέσκο λαβράκι καθαρισμένο
1 μικρή ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη σε λεπτές λωρίδες
2 κοτσάνια από φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες, πράσινα και λευκά μέρη που
2 συσκευασίες αποξηραμένα μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας. Siao Sing κρασί ή ξηρό σέρι
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αν προσέχετε τη διατροφή σας… Τότε η μαγειρική στον ατμό με απολαυστικά γεύματα θα σας λύσει τα χέρια!

Προθερμάνετε έναν ατμομάγειρα ή μια κατσαρόλα.
Βάλτε το καθαρισμένο ψάρι σε μια πιατέλα. Ψεκάστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μέσα στο ψάρι και άλλη 1 κουταλιά της σούπας στην κορυφή του ψαριού. Βάλτε μερικές λωρίδες τζίντζερ και το λευκό μέρος των κρεμμυδάκια μέσα στο ψάρι. Τοποθετείτε το υπόλοιπο πάνω από το ψάρι. Πασπαλίστε από πάνω με τα αποξηραμένα μανιτάρια, το ξηρό σέρι και τοποθετείτε το ψάρι στον ατμομάγειρα για 10-15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ψηθεί.

* Αν δεν έχετε ατμομάγειρα τότε για να μαγειρέψετε στον ατμό το ψάρι σας, θα χρειαστείτε ένα πιάτο που να είναι πυράντοχο. (Ένα πυρέξ, ή μεταλλικό) Βάζετε νερό στην κατσαρόλα μέχρι τη μέση, και τοποθέτησε το πιάτο με το ψάρι μέσα. Πρόσεξε το νερό να φτάνει μέχρι τα χείλη του πιάτου, και να μην μπαίνει μέσα. Κλείσε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 15 -20 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνετε πάνω από το λαβράκι την σάλτσα σόγιας μαζί με το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών και το σησαμέλαιο.
Ζεστάνετε το λάδι και τηγανίζετε το σκόρδο για ένα λεπτό. Αμέσως χύστε το σκόρδο πάνω από το λαβράκι και σερβίρετε. Σερβίρουμε με κουνουπίδι λεμονάτο με μπρόκολο.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα