Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας
1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο
8 κομμάτια κοτόπουλου με κόκαλο (μηροί ή μπουτάκια)
1 κουταλάκι του αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χοντροκομμένο κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ
Εκτέλεση:
Λαχταριστό κοτόπουλο μπρεζέ μαγειρεμένο σε χαμηλή φωτιά με σάλτσα ντομάτας με λευκό κρασί
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία. Προσθέστε τη μουστάρδα και το μαραθόσπορο, μαγειρεύετε ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολάκι και αφήνετε στην άκρη.
Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια κοτόπουλου . Ζεσταίνετε το λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή εστία. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο σε παρτίδες για 5 λεπτά την κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και κρατήστε το σε ζεστό μέρος.
Ρίξτε το κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και γίνει διάφανο. Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέστε το κρασί, μαϊντανό, ντομάτα ψιλοκομμένη σε καρέ, το μαραθόσπορο με τη μουστάρδα και τα κομμάτια κοτόπουλου.
Μαγειρεύετε το κοτόπουλο σε δυνατή εστία μέχρι να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνετε την εστία και σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Αφαιρέστε το καπάκι και σιγοβράζετε για ακόμη 10 έως 15 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με ρύζι ή πατάτες.