Πουρές πατάτας με μυρωδάτο κοτόπουλο & σάλτσα πορτοκαλιού.

by sidagi.gr
2,1K προβολές

Λαχταριστός πουρές πατάτας με κοτόπουλο γκρεμολάτα με πορτοκάλι. Μαγειρεμένο με σάλτσα πορτοκαλιού.

Για 2-4 άτομα

ΥΛΙΚΑ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
8 μπουτάκια κοτόπουλου
8 κρεμμύδια για στιφάδο
200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
125ml (1/2 φλιτζάνι) λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
435ml (1 3/4 φλιτζάνια) ζωμό κότας
90 γραμμάρια (1/3 φλιτζανιού) ντοματοπελτέ
6 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

Για τον πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. μαργαρίνη ή βούτυρο
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη γραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ – ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και σοτάρετε και από τις δυο μεριές για 4 λεπτά. Μεταφέρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε μια πιατέλα και αφήνετε στην άκρη. Μειώστε την θερμοκρασία στο μέτριο και προσθέστε τα κρεμμύδια κομμένα στη μέση, σοτάρετε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη. Σβήνετε με κρασί. Αφήνετε να πάρει μια βράση για 2 λεπτά. Προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλου μέσα στην κατσαρόλα.

Στη συνέχεια ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με τα 125ml (1/2 φλιτζάνι) ζωμό κότας και αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το ντοματοπελτέ και το θυμάρι. Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια εστία με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τον ζωμό με το αλεύρι και αναδεύετε καλά.  Τέλος ανακατέψτε τον μαϊντανό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σκόρδο σε ένα μπολ και ρίξτε το μέσα στο κοτόπουλο. Σερβίρετε το κοτόπουλο με πουρέ πατάτας.

Για τον πουρέ πατάτας
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη γραβιέρα θέλουμε και ανακατεύουμε.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω χαμηλή περιεκτικότητα μαργαρίνη ή βούτυρο;

Η χρήση χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή βουτύρου ή μαργαρίνης καταστρέφει απλώς τη γεύση και την υφή. Αυτή είναι μια συνταγή που χρειάζεται το πραγματικό βούτυρο. Και ενώ μιλάμε για βούτυρο, χρησιμοποιήστε καλό βούτυρο. Η γεύση του βουτύρου θα είναι εμφανής στο τελικό πιάτο. Χρησιμοποιήστε ένα βούτυρο που έχει καλή γεύση και δεν έχει παραμείνει ανοιχτό στο ψυγείο για εβδομάδες.

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά

Περισσότερες συνταγές με πουρέ

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

[mc4wp_form id=”52856″]

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα