Κολιοί στο φούρνο με πατάτες

by sidagi.gr
2,2K προβολές

Υλικά:

Για 2 – 4 άτομα

4 κολιοί καθαρισμένοι
3-4 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
1 ½ κιλό πατάτες κομμένες στη μέση
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και μεσογειακό πιάτο για το μεσημεριανό σας

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C. Τοποθετήστε τους κολιούς σε ένα ταψί, και στη συνέχεια ανακατεύετε την πάστα ελιάς και το μισό λάδι. Περιχύνετε το μείγμα ελιάς πάνω από τα ψάρια, φροντίζοντας τα ψάρια καλυφθούν μέσα και έξω. Προσθέστε τις φέτες λεμονιού στη κοιλότητα των ψαριών.

Στη  συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες με το υπόλοιπο λάδι και προσθέστε τις στο ταψί.
Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Πασπαλίστε με  φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με μια τραγανή πράσινη σαλάτα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα