Υλικά:
Εκτέλεση:
Η πανσέτα είναι οι μύες από την περιοχή της κοιλιάς του χοιρινού και είναι από τα πιο οικονομικά κομμάτια του ζώου. Μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους – δυο τρόπους και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λίπος γίνεται απίστευτα νόστιμο σιγομαγειρεμένο στο φούρνο ή τη γάστρα. Φτιάχνουμε μια σάλτσα από το μέλι, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά και μαρινάρουμε το κρέας μας. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για όλες τις ώρες.
ΥΛΙΚΑ
2 πανσέτες
Μισή πορτοκαλί πιπεριά
1 μεγάλη κουταλιά μέλι
1 μεγάλη κουταλιά μουστάρδα
Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο σκεύος την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και την αλατίζουμε. Τοποθετούμε από πάνω το κρέας με την σάλτσα του, το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο για να κρατήσει όσο γίνεται τα ζουμιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά.
Χρόνος Προετοιμασίας και Μαγειρέματος: 100 λεπτά