Υλικά:
Για 4-6 άτομα
300 ml ζωμό ψαριού ή λαχανικών
50 ml βερμούτ
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξυρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
150 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια γαρίδες
2 πορτοκάλια καθαρισμένα σε φέτες
15 γραμμάρια βασιλικός
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε με πουρέ γλυκοπατάτας!
Βάζετε τον ζωμό, το βερμούτ, το κρασί, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού σε κατσαρολάκι και αφήνετε να ζεσταθεί. Βράζετε για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, λιώνετε 1 κουταλιά βούτυρο και προσθέτετε το λάδι στο τηγάνι.
Τηγανίζετε τις γαρίδες για 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Βγάζετε από τη φωτιά και τις διατηρείτε ζεστές. Κόβετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Βάζετε την κατσαρόλα με τον ζωμό στη φωτιά και ρίχνετε ένα – ένα τα κομματάκια από το βούτυρο, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνετε μέσα τα πορτοκάλια, το βασιλικό και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά, βάζετε τις γαρίδες σε πιατέλα και περιχύνετε τη σάλτσα.