Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4-5 μικρά καρότα
1 συσκευασία ζυμαρικά φετουτσίνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι (με όρεξη αφαιρεθεί για γαρνίρισμα)
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (συν λίγο περισσότερο για γαρνίρισμα)
1 κλωναράκι φρέσκο βασιλικό (για το γαρνίρισμα)
Αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστά ζυμαρικά με λεπτές φλούδες καρότου για το μεσημεριανό σας
Καθαρίζετε τα καρότα και με το μαντολίνα τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα φετουτσίνι για 8 λεπτά σε δυνατή εστία και στραγγίζουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τις λεπτές φέτες καρότου με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι μέχρι για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Γυρίστε τη θερμότητα σε χαμηλό και προσθέστε το φετουτσίνι στο τηγάνι. Προσθέστε το χυμό από 1 λεμόνι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ¼ κούπας παρμεζάνα τριμμένη. Ανακατεύετε και σερβίρετε με κλωναράκια βασιλικού.