Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
700 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml νερό
2 κουταλιές του γλυκού κακάο
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά τον δικό σας χαλβά με ταχίνι για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε θερμόμετρο ζάχαρης).
Για καλύτερο αποτέλεσμα, μετά τους 110 βαθμούς αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ πάνω στο ταχίνι. Αναδεύουμε το μείγμα.
Στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε μια σπάτουλα σιλικόνης και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το κακάο και τη λιωμένη σοκολάτα και με ένα μαχαιράκι κάνουμε (νερά) στο μείγμα για να αναμιχθεί το κακάο καλά.
Βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ. Τον αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
Για να μην τον απολαύσετε σκέτο… Σας προτείνουμε… Λαγάνα.