Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για τα τρουφάκια
1/3 κούπα λάδι
3/4 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
1/3 κούπα γάλα
1/4 κούπα άγλυκο κακάο
1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπα σοκολατάκια μέντας
Για την επικάλυψη
Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε τρίμματα από τη σοκολάτα μέντας και να γαρνίρετε τις τρούφες, αφού είναι έτοιμες
Για τα τρουφάκια
Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά, για περίπου 2 λεπτά. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι, μέχρι να απορροφηθεί.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί ή σε φόρμα για κέικ, καλά βουτυρωμένα, και καλύπτετε με τα σοκολατάκια μέντας, κομμένα σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι το μπράουνι που θα προκύψει να είναι στέρεο και όχι τόσο υγρό. Το αφήνετε να κρυώσουν αρκετή ώρα.
Με ένα κουτάλι κόβετε μπουκιές από το μπράουνι και τις ρολάρετε σε στρογγυλά τρουφάκια.
Για την επικάλυψη
Ρίχνετε τα σοκολατάκια μέσα στο κακάο και τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.