Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για το σιρόπι
600 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
600 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
Για την πουτίγκα
250 γραμμάρια φυτικό βούτυρο ή λάδι
150 γραμμάρια σιμιγδάλι
1κουταλιά του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Πολίτικη συνταγή, μοιάζει τρομερά με τον χαλβά σιμιγδάλι!
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό, τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και βράζετε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ροδόνερο, ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την πουτίγκα. Λιώνετε το βούτυρο ή το λάδι και το αφήνετε να κάψει . Προσθέτετε το σιμιγδάλι σιγά – σιγά και το τηγανίζετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέστε το σιρόπι και ανακατεύετε καλά για 3 λεπτά, προσέχοντας να μην καείτε. Αφήνετε το μείγμα να «σταθεί» για 10 περίπου λεπτά, μοιράζετε σε 4-5 ατομικά πιατάκια, πασπαλίζετε με την κανέλα και σερβίρετε.