Πανακότα με κρόκο Κοζάνης

by sidagi.gr
507 προβολές

Υλικά:

Για 8 άτομα

Μισό λίτρο γάλα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 φύλλα ζελατίνης
150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια
100 γραμμάρια λικέρ amaretto
1 κουταλιά του γλυκού ίνες κρόκου Κοζάνης μουλιασμένες σε 1 φλιτζανάκι χλιαρό νερό

 

 

Εκτέλεση:

Ένα γλυκό με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του σαφράν

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.

Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Σερβίρετε με μαρμελάδα της επιλογής σας.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα