Υλικά:
Για 2-4 άτομα
6 ασπράδια αυγών
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά του γλύκού βανίλια εσανς
1 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 βαζάκι μαρμελάδα κεράσι
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο γλύκισμα με απαλή γεύση για όλη την οικογένεια
Στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τον χυμό του λεμονιού.
Στρώνουμε την μαρέγκα στο ταψί ανομοιόμορφα και την ψήνουμε για μία ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα για ακόμα τριάντα λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί. Όταν κρυώσει η μαρέγκα στρώνουμε την σαντιγί και από απλώνουμε τη μαρμελάδα κεράσι.