Υλικά:
6 στρώσεις φύλλο κρούστας
Μισό κιλό μέλι
4 ασπράδια αβγών
700 γραμμάρια αμύγδαλα
150 γραμμάρια φιστίκια
Μισό κιλό ζάχαρη
2 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κουταλάκια κόλιαντρο
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Δημοφιλές στα Επτάνησα και όχι μόνο…
Δημοφιλές στα Επτάνησα και όχι μόνο…
Βράζουμε τη ζάχαρη με μισό ποτήρι νερό νερό και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε το μέλι με μισό ποτήρι νερό για 5 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο ανακατεύουμε τα δύο υγρά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών. Τα ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τον κόλιαντρο και το ξύσμα ανακατεύοντας ελαφρά και συνέχεια μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
Απλώνουμε τρία φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ρίχνεουμε το μείγμα που έχει κρυώσει από πάνω. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και πιέζουμε την επιφάνεια.
Κόβουμε το μαντολάτο σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς.