Lemon bars

by sidagi.gr
749 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Από 2 λεμόνια τον χυμό τους

Εκτέλεση:

Μια πολύ καλή και εύκολη συνταγή για το απογευματινό σας γλύκισμα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 º C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με το ηλεκτρικό μίξερ το μαλακό βούτυρο μαζί με τις 2 κούπες αλεύρι, τη ½ κούπα ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ αφού το βουτυρώστε πρώτα και το πατικώνετε με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να εξαπλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Στη συνέχεια ψήστε τη βάση για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσό χρώμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με μια κουτάλα την υπόλοιπη 1 / ½ κούπα ζάχαρη και το ¼ κούπας αλεύρι, τα 4 αυγά μαζί με τον χυμό λεμονιών και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Έπειτα ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Στο τέλος αφήνετε να κρυώσει καλά και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα