Υλικά:
300 γραμμάρια ξεφλουδισμένα φουντούκια
200 γραμμάρια ζάχαρη
70 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου
6 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
1 λίτρο γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βανίλια
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Καβουρδίζουμε τα φουντούκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα βάζουμε στο μίξερ και τα αλέθουμε.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα 1 λίτρο γάλα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύοντας προσθέτουμε σιγά-σιγά το άνθος αραβοσίτου,τη βανίλα και τη ζάχαρη.
Αφού αναμειχθούν καλά αυτά τα υλικά, θα ρίξουμε σταδιακά και τος χτυπημένους κρόκους αυγών.
Ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αμέσως μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Όταν πλέον θα έχει κρυώσει καλά,από το μείγμα της κρέμας φτιάχνουμε 2 μπάλες είτε πλάθοντας την κρέμα με τα χέρια μαςείτε με τη βοήθεια 2 κουταλιών.
Αλευρώνουμε τις δύο μπάλες.
Ακολούθως αφού ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι,τις βάζουμε μέσα και τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν.
Όταν κρυώσουν, μπορούμε να τις σερβίρουμε πασπαλίζοντας τις με τη ζάχαρη άχνη.