Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 αχλάδια
1 κούπα ζάχαρη 200 γραμμάρια
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κούπες νερό
Εκτέλεση:
Συντηρήστε μεγάλη ποσότητα αχλαδιών για πολύ καιρό
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το λεμόνι σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να βράσουν.
Καθαρίζουμε τη φλούδα των αχλαδιών, τα κόβουμε στη μέση και με μαχαιράκι αφαιρούμε τα κουκούτσια και το σκληρό τμήμα που ενώνει το κοτσάνι με τα σπόρια.
Βάζουμε τα αχλάδια στο σιρόπι και τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα φυλάμε στο ψυγείο.