Βasbousa Αιγύπτου

by sidagi.gr
704 προβολές

Υλικά:

Για τη basbousa
1 1/2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 φλιτζανιού νιφάδες καρύδας
1/4 κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 λεμόνι, το ξύσμα του (τριμμένο)
1 φλιτζάνι γιαούρτι
4 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια λευκής κρυσταλλικής ζάχαρης
3 φλιτζάνια νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα πορτοκαλιού ή βανίλιας

Διακόσμηση
16 ολόκληρα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Ζουμερό και μυρωδάτο σιροπιαστό κέικ με παρόμοια γεύση του γνωστού ραβανί!

Σε ένα τηγάνι, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι, αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια σιγοβράζουμε μέχρι να έχετε ένα απαλό χρυσό χρώμα αυτό θα πάρει περίπου 35 – 40 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα πορτοκαλιού ή βανίλιας.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και λαδώστε ένα μεγάλο ταψί (περίπου 28 x 24 εκ).
Τοποθετήστε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια απαλή υφή κρέμας. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά σταδιακά και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα και χαράζουμε 16 κομμάτια, σε κάθε κομμάτι βάζουμε και από ένα αμύγδαλο.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει – αυτό θα διαρκέσει περίπου 30-40 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στο γλυκό και αφήνουμε να απορροφήσει το σιρίπι για 1 ώρα τουλάχιστον.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα