Υλικά:
Για 4-6 άτομα
12 αχλάδια καθαρισμένα
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 400 γραμμάρια
½ φλιτζάνι τσαγιού μέλι 170 γραμμάρια
2 γαρύφαλλα
Φλούδα πορτοκαλιού
Φλούδα λεμονιού
Κανέλα φλούδα
1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Γλυκά αχλάδια με σιρόπι στο φούρνο για όλες τις ώρες
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και αφαιρούμε την καρδιά.
Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράζει σε σιγανή φωτιά.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με 2 φλιτζάνια τσαγιού από το νερό τους.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα πορτοκαλιού,τη φλούδα λεμονιού, τα γαρύφαλλα και λίγη κανέλα – φλούδα.
Σκεπάζουμε τα αχλάδια και αφήνουμε να σιγοψηθούν στο φούρνο στους 160 βαθμούς επί 1 ½ ώρα περίπου στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Τα περιχύνουμε συχνά με το σιρόπι τους.
Σερβίρουμε με σαντιγί.