Υλικά:
Ένα κοτόπουλο
160 γραμμάρια ρυζάλευρο
2,5 λίτρα γάλα
Μισό κιλό ζάχαρη
Βανίλια
Κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κοτόπουλο. Παίρνουμε το άσπρο κρέας και το ρίχνουμε σε κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κοτόπουλο. Παίρνουμε το άσπρο κρέας και το ρίχνουμε σε κρύο νερό.
Όταν κρυώσει, το κάνουμε ψιλές κλωστές και το ρίχνουμε σε κρύο γάλα. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε μπόλικο νερό και το ρυζάλευρο και το αφήνουμε για μισή ώρα. Χύνουμε το νερό κι αφήνουμε το ρυζάλευρο να μείνει σαν λάσπη. Το βάζουμε στη κατσαρόλα με το γάλα και το κοτόπουλο, προσθέτοντας τη βανίλια, τη ζάχαρη και τα βράζουμε όλα μαζί ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει. Το αδειάζουμε σε φορμάκια ή σε ταψί να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με λίγη κανέλα και παγωτό.