Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Ξυλάκια για σουβλάκι
500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
λίγο λάδι
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα teriyaki
4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο προαιρετικά
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 κούπα ρύζι λευκό για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κινέζικη συνταγή γα λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, σάλτσα teriyaki, μέλι, σκόρδο, τζίντερ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες και το προσθέτουμε στο μπολ της μαρινάδας.
Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον και μετά προετοιμάζουμε το ψήσιμο.
Στη συνέχεια περνάμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου εναλλάξ με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέσα από τα ξυλάκια. Όταν έχουμε έτοιμα τα σουβλάκια. Διαλέγουμε ένα τηγάνι με επιφάνεια σχάρας.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε υψηλή θερμοκρασία και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αφού ζεστάνει καλά ρίχνουμε τα σουβλάκια και τηγανίζουμε για 2 -3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια βράζουμε το ρύζι σε μέτρια εστία για 10 λεπτά και μετά γαρνίρουμε με τα σουβλάκια και φρέσκια σαλάτα.