Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κιλά μεγάλες γαρίδες – αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
3/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ (από 4-6 λάιμ)
5 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σως
αλάτι και πιπέρι
1 αβοκάντο – αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε κύβους
16 κράκερ με χαμηλά λιπαρά για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Το σεβίτσε είναι σπεσιαλιτέ από τη Λατινική Αμερική και πρόκειται για θαλασσινά μαριναρισμένα σε χυμό λεμονιού ή και λάιμ, κάτι σαν τον δικό μας γαύρο τον ξιδάτο.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τις γαρίδες και το χυμό lime σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Αφήστε να σταθεί για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι γαρίδες να γίνουν διάφανες. Προσθέστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και κόλιαντρο και ανακατέψτε, καλύψτε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφαιρέστε από το ψυγείο, και ανακατεύουμε με τη σάλτσα Worcestershire, κέτσαπ, τσίλι σως, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε σε γυάλινα ποτήρια ή μπολ και από πάνω γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο αβοκάντο. Σερβίρετε με κράκερ.