Ζύμη με τυριά και λαχανικά

by sidagi.gr
512 προβολές

Υλικά:

250 γραμμάρια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
2 κολοκυθάκια
100 γραμμάρια τριμμένα κίτρινα τυριά
100 γραμμάρια φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
10 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 ντομάτα
180 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
6 αυγά (χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
1 κουταλιά του γλυκού βασιλκός
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν παόυντερ
1 ½ φλιτζάνι γάλα
2/3 φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
αλάτι


 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες.


Πλένουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες.



Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες.



Πλένουμε την ντομάτα, αφαιρούμε το κοτσάνι και την κόβουμε σε κομμάτια.
 


Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
 


Ρίχνουμε σε ένα μπολ 250 γραμμάρια αλέυρι, 2/3 φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό, 100 γραμμάρια τριμμένα κίτρινα τυριά, 100 γραμμάρια φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν παόυντερ,180 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και τους κρόκους 6 αυγών.
 


Αλατίζουμε το μείγμα και ανακατεύουμε ρίχνοντας σταδιακά το γάλα.



Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε τη ντομάτα,τις πιπεριές, τις ελιές, τα κολοκυθάκια και το βασιλικό.
 


Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ελαφριά μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.



Ανακατεύουμε καλά.
 


Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ.
 


Βάζουμε τη ζύμη στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


 


 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα