Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού δυνατό αλεύρι, κοσκινισμένο
4 αβγά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Κατάλληλη για σού, εκλεράκια ή προφιλερόλ!
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το βούτυρο, το αλάτι και το νερό. Όταν πάρει βράση ρίχνετε όλο το αλεύρι μονοκόμματα. Ανακατεύετε γρήγορα με ξύλινο κουτάλι μέχρις ότου η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και σχηματιστεί μια ενιαία μπάλα. Αποσύρετε τη ζύμη από τη φωτιά.
Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά και τα ρίχνετε σταδιακά στη ζύμη, ενώ την ανακατεύετε ζωηρά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ και δίνετε το σχήμα που θέλετε, αναλόγως με το γλυκό που είναι να φτιάξετε.
Αν θέλετε να φτιάξετε σου, χρησιμοποιείτε κορνέ απλό νούμερο τρία και “κόβετε” τη ζύμη μέσα σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο, σε κορδόνια μήκους 8-10 εκ.
Τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς.
Μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς και τα ψήνετε για άλλα 25 λεπτά.
Η βασική ζύμη είναι πανέτοιμη για να τη γεμίσω και να τη χρησιμοποιήσω στο γλυκό μου!