Ζυμαρικά ολικής με σπαράγγια και μανιτάρια

by sidagi.gr
530 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

450 γραμμάρια ζυμαρικά βίδες ολικής αλέσεως
1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου  1 κιλό
½ φλιτζάνι light τυρί κρέμα
150 γραμμάρια μανιτάρια
30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Λαχταριστά ζυμαρικά με σπαράγγια και αποξηραμένα μανιτάρια για το μεσημεριανό σας

Για να μαλακώσουν τα μανιτάρια πορτσίνι τα βάζουμε σε καυτό νερό και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη.
Στραγγίζουμε τα πορτσίνι και κρατάμε το νερό τους. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
Στη συνέχεια παίρνουμε τα πορτσίνι, τα υπόλοιπα μανιτάρια, τα σπαράγγια κομμένα στα δύο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν και αυτά. Σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε ½ κούπα νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις μειωθούν τα υγρά της σάλτσας στο μισό, ρίχνουμε και το τυρί κρέμα ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Σε αυτό το χρονικό σημείο βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αφού τα βράσουμε και τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τυρί τριμμένο.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα