Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το λάβα κέικ
125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνια βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
2 ολόκληρα αυγά + 2 κρόκοι
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Για την σαντιγί
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Μυρωδάτο και εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή
Για το λάβα κέικ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετείτε 4 φύλλα μικρά λαδόκολλάς σε 4 κεραμικά μπολ.
Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε σε μπολ την σοκολάτα ψιλοκομμένη μαζί με το βούτυρο, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια χτυπάτε το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνετε στο μείγμα την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά μαζί με το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με σύρμα.
Χωρίζετε το μείγμα στα 4 μπολ.
Ψήστε για 8 – 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με σαντιγί.
Για την σαντιγί
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ σε υψηλή σκάλα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.