Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σοκολάτα
75 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γραμμάρια κρέμα σαντιγί
6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
Ελάχιστο αλάτι
Για την σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Μαζί με γλυκο κέικ θα απογηώση την γεύση της σοκολάτας
Για τη σοκολάτα
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη σοκολάτα και μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό.
Την ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε στη σοκολάτα τη ζάχαρη και το αλάτι και τη βράζουμε για 3 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε την κρέμα σαντιγί στη σοκολάτα και την ανακατεύουμε ελαφρά.
Όταν τη σερβίρουμε βάζουμε μια κουταλιά σε 6 φλιτζάνια και τη συμπληρώνουμε με γάλα.
Για την σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
Σερβίρουμε με γλυκό κέικ σοκολάτας με λευκό γλάσο.