Υλικά:
8 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
3 ντομάτες σφιχτές
200 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό ή
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγη μουστάρδα σε σκόνη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση:
Σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, λιωμένη μοτσαρέλα και βασιλικό…
Σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, λιωμένη μοτσαρέλα και βασιλικό…
Τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί τις φέτες ψωμιού και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για να φρυγανιστούν.
Θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά, αν θέλουμε να επιταχύνουμε ρυθμίζουμε το φούρνο στον αέρα.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το ελαιόλαδο, με το πιπέρι, τη μουστάρδα και το μισό βασιλικό.
Αλείφουμε με το μείγμα τις φέτες ψωμιού και κρατάμε λίγο στην άκρη για το τέλος.
Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε επίσης τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες.
Τοποθετούμε επάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού εναλλάξ ντομάτα και μοτσαρέλα.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδου που κρατήσαμε στην άκρη.
Βάζουμε τα ψωμάκια να ψηθούν για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και τα σερβίρουμε ζεστά.