Υλικά:
Για 4-6 άτομα|
Τρία ξυλάκια κανέλα
140 γραμμάρια ζάχαρη
65 γραμμάρια σιμιγδάλι
Τεσσερα κομμάτια μαύρη σοκολάτα
Δύο κουταλιές της σούπας καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης
Αμυγδαλέλαιο
Δύο κουταλιές της σούπας ανθόνερο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 8/10 του λίτρου νερό και ρίχνουμε μέσα τα ξυλάκια κανέλας για να τα αφήσουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε όλη τη νύχτα στο νερό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 8/10 του λίτρου νερό και ρίχνουμε μέσα τα ξυλάκια κανέλας για να τα αφήσουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε όλη τη νύχτα στο νερό.
Την επομένη ημέρα σουρώνουμε το νερό. Βάλζουμε σε μια κατσαρόλα το σιμιγδάλι με λίγο από το υγρό. Ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε και το υπόλοιπο υγρό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το σιμιγδάλι. Αρωματίζουμε το μείγμα με ανθόνερο.
Ρίχνουμε λίγο αμυγδαλέλαιο σε μια φόρμα και την αλείφουμε. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και βάζουμε το στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Σερβίρουμε γαρνιρισμένο με ξύσματα σοκολάτας και τα φιστίκια, που τα έχουμε αλέσει σε χοντρά κομμάτια.