Υλικά:
Για 4-6 άτομα
5 φύλλα ζελατίνας
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι ή ανανά
400 γραμμάρια ανανά πολτοποιημένο
200 γραμμάρια ανανά κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση:
Φτιάξτε σπιτικό ζελέ με έντονη γεύση ανανά και δροσερή υφή
Χτυπάμε τα 400 γραμμάρια ανανα στο μπλέντερ να γίνει πουρές. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ελαφρύ σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα 5 φυλλα ζελατίνας και τον πουρέ βατόμουρου, τον χυμό.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα κομμάτια ανανά βάζουμε το μείγμα για 20 λεπτά στη κατάψυξη και για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.