Υλικά:
Για 2-4 άτομα
40 γραμμάρια βούτυρο
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 κλωναράκια θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
320 γραμμάρια βίδες (ζυμαρικό)
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσα
50 γραμμάρια ψίχα από φρέσκο ψωμί
40 γραμμάρια καρυδόψιχα
Εκτέλεση:
Η έμπνευση στο τραπέζι σας!
Βάζετε πάνω από ένα ταψί μια λαδόκολλα όσο είναι η επιφάνεια του ταψιού, Ρίχνετε τις πιπεριές και ψήστε τες στο γκριλ. Αφαιρέστε την πέτσα τους, καθαρίστε τες εσωτερικά και κόψτε τες σε κομμάτια.
Κόψτε από τα πράσα τις ρίζες, τα σκληρά μέρη από τα πράσινα φύλλα και κόψτε τα σε κομμάτια. Βάλτε στη φωτιά αλατισμένο νερό και όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε τα πράσα και βράστε τα για 5 λεπτά.
Στραγγίστε τα και όταν γίνουν χλιαρά κόψτε τα σε χοντρές ροδέλες και ανακατέψτε τες με τις πιπεριές.
Αλείψτε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ. και στρώστε τα λαχανικά. Χτυπήστε στο μίξερ το ψωμί με την παρμεζάνα, το βούτυρο, τα φύλλα θυμαριού, την καρυδόψιχα, ρίξτε το μείγμα πάνω στα λαχανικά και βάλτε το πυρίμαχο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Βράστε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά, στραγγίστε τα και σερβίρετέ τα με τα λαχανικά.