Υλικά:
Για 2-4 άτομα
300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
½ κιλό βίδες ζυμαρικό
3 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
12 γαρίδες μεγάλο μέγεθος
400 γραμμάρια ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
½ φλιτζάνι κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τυρί τριμμένο (ρεγκάτο ή παρμεζάνα)
Εκτέλεση:
Λαχταριστό φαγητό με έντονο άρωμα για όλη την οικογένεια
Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το μπρόκολο για 4 λεπτά. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά μαζί με τις ντομάτες και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.
Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το τριμμένο τυρί.