Υλικά:
Ένα κιλό κολοκύθα
Δύο καρότα
Ένα πράσο
Μία πατάτα
Ένα λίτρο ζωμός λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι
Λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
Μία κουταλιά της σούπας βιτάμ
Κάρδαμο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε σκύβους τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κάρδαμο καθώς και το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού.
Κόβουμε σε σκύβους τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κάρδαμο καθώς και το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό.
Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά. Πολτοποιούμε τη σούπα και τη βάζουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μόλις ξαναπάρει βράση, προσθέτουμε το βούτυρο.