Βάφλα με σιρόπι ζάχαρης

by sidagi.gr
616 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τη βάφλα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιές του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη

 Για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι αμαρέτο
 

Εκτέλεση:

Σιροπιαστές βάφλες για ένα ζουμερό γλύκισμα

Για τη βάφλα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.
 
Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μείγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αμαρέτο και ανακατεύουμε.
Ξεφορμάρουμε το χλιαρό κέικ σε μια πιατέλα και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες επάνω και γύρω γύρω στο κέικ. Σιγά σιγά ρίχνουμε το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα