Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για το φύλλο
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 πρέζα Αλάτι
50 γραμμάρια χλιαρό νερό ή όσο πάρει
Για τη γέμιση
750 γραμμάρια ανάλατη μυζήθρα
350 γραμμάρια φέτα
γάλα, περίπου μια κούπα τσαγιού
αλεύρι φαρίνα μια μικρή κούπα τσαγιού
3-4 αυγά
άνηθο ή μάραθο
λίγο σουσάμι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Παραδοσιακή τοπική συνταγή από τη Μάνη για ένα εύκολο και γευστικό ορεκτικό
Για το φύλλο
Για το φύλλο σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το αλεύρι, που το τρίβουμε με λίγο λάδι, αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Το ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί. Για να τρίβεται εύκολα, μπορούμε να βάλουμε ένα αυγό ή δύο κουταλιές του γλυκού ξύδι. Υπολογίζουμε να φτιάξουμε μία μπαλίτσα σαν ένα πορτοκάλι.
Για τη συναρμολόγηση
Λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε το φύλλο και το κάνουμε λίγο μεγαλύτερο από το ταψί, για να μπορέσει να γυρίσει από πάνω λίγο. Σε μία λεκάνη, λιώνουμε τα τυριά καλά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, ώστε να γίνει μία χρυσαφένια ζύμη. Βάζουμε τη γέμιση επάνω στο φύλλο, διπλώνουμε τις άκρες του προς τα μέσα και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη δεύτερη σκάλα του φούρνου για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης»