Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού καγέν
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (κιτρινόριζα)
Αλάτι
Πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σαφράν ( κρόκος Κοζάνης)
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Μικρές σούβλες μεταλλικές ή ξύλινες για σουβλάκι
Εκτέλεση:
Τέλεια ιδέα για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!
Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο,τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους για σουβλάκι. Τους κύβους αυτούς τους βάζουμε σε ένα σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάτα που δημιουργήσαμε με τα παραπάνω υλικά. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το ψυγείο και τα αφήνουμε για 10 λεπτά τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου για να ξεπαγώσουν.
Ανάβουμε τη φωτιά στη σχάρα μας και βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα. Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε σοβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5- 6 λεπτά την κάθε πλευρά.
Μόλις ψηθούν τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με σκορδόψωμο με τυρί!