Τσάι γιόγκι από την Ινδία

by sidagi.gr
550 προβολές

Υλικά:

30 ολόκληρους πράσινους σπόρους κάρδαμο
30 κομμάτια πιπέρι μαύρο ολόκληρο
5 ξυλάκια κανέλα
10 λεπτές φέτες φρεσκοκομμένη πιπερόριζα
4 λίτρα νερό
30 γαρύφαλλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο τσάι

Εκτέλεση:

Αρχικά σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό.


Αρχικά σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό.



Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε 30 ολόκληρους πράσινους σπόρους κάρδαμο, 30 κομμάτια πιπέρι μαύρο ολόκληρο, 5 ξυλάκια κανέλα, 10 λεπτές φέτες φρεσκοκομμένη πιπερόριζα και 30 γαρύφαλλα.



Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.



Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το μαύρο τσάι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.



Αν αφήσουμε τα μπαχαρικά να βράσουν παραπάνω από 30 λεπτά το τσάι θα γίνει πιο δυνατό.



Μπορούμε όταν το πίνουμε να το συνδυάσουμε με γάλα ή μέλι αν μας αρέσει καλύτερα η γεύση.



Επίσης, μπορούμε να διατηρήσουμε το ρόφημα στο ψυγείο για 4 έως 7 ημέρες, να το βγάζουμε όποτε θέλουμε, να το ζεσταίνουμε ξανά και να το πίνουμε.


 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα