Υλικά:
Για 6-8 άτομα
200 γραμμάρια κουβερτούρα
3 κουταλιές ρούμι
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1/4 της κούπας κακάο
1/4 της κούπας κακάο για το πασπάλισμα
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια
60 γραμμάρια βούτυρο
3 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Τρυφερές τρούφες σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο.
Σιγά σιγά προσθέτουμε τα καρύδια και την άχνη και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 40 λεπτά ή για 10 λεπτά στη κατάψυξη.
Αργότερα, πλάθουμε από το μείγμα μικρές μπάλες.
Στη συνέχεια τις ρίχνουμε στο κακάο και κουνάμε με τα χέρια μας να πάει παντού στη τρούφα και τις αφήνουμε στο ψυγείο.