Τριαντάφυλλα μήλου

by sidagi.gr
955 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας
3 μήλα κομμένα σε ροδέλες με μαντολίνο
5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό για όλη την παρέα

Πλένουμε τα μήλα, κομμένα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα τους.
Στη συνέχεια κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, λίγο μικρότερη από μισό εκατοστό με τη βοήθεια ενός μαντολίνου.
Σε μια κατσαρόλα, αφήστε το νερό 4 φλιτζάνια, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να βράσουν και τοποθετήστε τις φέτες μήλου μέσα

Βράζουμε για 4 λεπτά με 3 κούπες νερό και 1 κούπα ζάχαρη ή μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες και μπορούμε να τις λυγίσουμε εύκολα.
Στη συνέχεια βγάζετε τις φέτες μήλου από το νερό και τις σουρώνετε. Μετά τις αραδιάζετε πάνω σε μια στεγνή πετσέτα και τις σκουπίζετε απαλά με μια χαρτοπετσέτα μέχρι να βγάλουν το περιττό υγρό.
Προετοιμάστε την επιφάνεια εργασίας σας πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι ή απλά να χρησιμοποιήσετε ένα στρώμα σιλικόνης και τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας.

Με έναν κόπτη ζύμης (ροδέλα για πίτσα), κόψτε μακριές λωρίδες, περίπου ένα εκατοστό κάθε λωρίδα.
Στη συνέχεια, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και απλώστε το ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο.
Μετά τη διάδοση του μίγματος κανέλας, πιέστε το ελαφρά τη ζύμη για να κάτσει η κανέλα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Στη συνέχεια τοποθετείτε τις φέτες μήλου τη μια διπλά στην άλλη. Έπειτα ρολάρετε το φύλλο μέχρι να βγει το σχήμα που θέλουμε. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα