Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κούπα τραχανάς γλυκός
2 μεγάλες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια ντομάτα πασάτα
12 μαύρες ελιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
½ λίτρο ζωμό κότας έτοιμο ή παρασκευάστε σπιτικό ζωμό κότας
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεστός τραχανάς με κρεμμύδι και σάλτσα ντομάτας για όλες τις ώρες
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε.
Μόλις ζεσταθεί,βάζουμε μέσα το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα και τη ντομάτα πασάτα.
Στη συνέχεια βάζουμε τον τραχανά και ½ λίτρο ζωμό κότας.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τον τραχανά να βράσει.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τον αφήνουμε να σιγοβράζει για 15 λεπτά χωρίς να κλείσουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αλατοπιπερώνουμε.Κόβουμε τις ελιές στη μέση.
Όταν ο τραχανάς χυλώσει ελαφρώς και είναι έτοιμος τον σερβίρουμε.
Μοιράζουμε σε 4 πιάτα και πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη φέτα και τις ελιές.
Σερβίρετε με ζεστό ψωμί.