Υλικά:
Για 8- 10 άτομα
Για τη βάση
24 σαβαγιάρ
2 κουταλιές της σούπας κακάο για την επιφάνεια
1 σφηνάκι μπράντι ή γλυκό κρασί μαρσάλα
1 φλιτζάνι δυνατός καφές για το σιρόπιασμα
Για την κρέμα
120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια μασκαρπόνε
60 ml ή 1/4 φλιτζανιού λικέρ καφέ
4 κρόκοι
Εκτέλεση:
Συνδυασμός τιραμισού σε τούρτα που θα σας ξετρελάνει…
Για να φτιάξουμε την κρέμα, βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια βάζουμε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ( σαν σε μπεν μαρί) και τα ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε το μείγμα για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και ενώνουμε με τους χτυπημένους κρόκους.
Ανακατεύουμε τον καφέ με το μπράντι.
Βρέχουμε τα σαβαγιάρ στιγμιαία στο μείγμα, απλώνουμε 12 σε ένα ορθογώνιο ταψί, τα σκεπάζουμε με τη μισή ποσότητα κρέμας και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο.
Βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο και το αφήνουμε 3-4 ώρες, ώστε να παγώσει.