Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για την τουρτα παγωτό
3 δίσκους παντεσπάνι σοκολάτας εμπορίου
1 1/2 λίτρο παγωτό βανίλια φλιτζάνια
18 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα θρυμματισμένα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
Για το παγωτό βανίλια
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα χλιαρό γάλα
100 γραμμάρια μέλι
1 βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση:
Πρωτότυπο και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια
Για την τουρτα παγωτό
Αφήνετε το παγωτό να ξεπαγώσει για λίγη ώρα.
Καλύψτε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα 35 x 11 εκ.
Κόψτε κάθε δίσκο παντεσπάνι στο μέγεθος της φόρμας ώστε να έχετε τρεις στρώσεις κέικ συνολικά, κρατήστε τα περισσεύματα.
Τοποθετήστε την πρώτη στρώση από παντεσπάνι στο πάτο της φόρμας.
Απλώστε το ένα τρίτο περίπου του παγωτού πάνω από το παντεσπάνι και ισιώστε το με μια σπάτουλα.
Πασπαλίστε μια στρώση από τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στη συνέχεια συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού βάζοντας από μια στρώση παντεσπάνι, παγωτό, θρυμματισμένα μπισκότα και μετά άλλη μια στρώση με την ίδια σειρά των υλικών.
Καλύψτε το παγωτό με τη λαδόκολλα που προεξέχει και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 4 -5 ώρες.
Πριν ξεφορμάρετε, ξεπαγώνετε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρετε προσεκτικά τραβώντας τη λαδόκολλα από τη φόρμα προς τα έξω.
Τέλος σερβίρετε την τούρτα παγωτό με χτυπημένη σαντιγί και τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο παντεσπάνι.
Για το παγωτό βανίλια
Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα.
Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.
Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.
Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.