Υλικά:
Για 10 – 12 κομμάτια
Για την τούρτα
220 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
75g λιωμένο βούτυρο
3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνης
600 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
10 σοκολατάκια νουαζέτες θρυμματισμένα
6 σοκολατάκια νουαζέτες ολόκληρα για διακοσμήσει
Κάκάο για πασπάλισμα
Για τη γκανάζ σοκολάτας
150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτική τούρτα με μους σοκολάτας γι όλες τις ώρες
Για την τούρτα
Βουτυρώστε μια λυόμενη φόρμα 20 εκ και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας περιμετρικά της φόρμας. Ρίχνετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σκόνη. Απλώστε τα θρυμματισμένα μπισκότα μέσα στη φόρμα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι. Πιέζετε καλά το μείγμα μπισκότου μέσα στη φόρμα και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Εν τω μεταξυ λλιώνετε την ζελατίνα σε 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος σιγοβράζοντας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από την εστία και αφήνετε λίγα λεπτά να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια χαμηλώνετε την ένταση και προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύετε για 1-2 δευτερόλεπτα, ή έως ότου η σοκολάτα ενωθεί με τη σαντιγί. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα απαλά διπλώνετε το μείγμα με τις θρυμματισμένες.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα μους πάνω στη βάση μπισκότου και ισιώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα ή ένα μαχαιράκι. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον. Αφού κρυώσει το μείγμα πασπαλίστε με το κακάο και διακοσμείτε με γκανάζ ολόγυρα του κέικ με σοκολατένιες ροζέτες. Τοποθετείτε από μια νουαζέτα σε κάθε ροζέτα και σερβίρετε.
Για τη γκανάζ σοκολάτας
Τοποθετήστε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπολ . Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς υψηλή , μέχρι να πάρει την πρώτη βράση. Αφαιρέστε από την εστία και την ρίχνουμε αμέσως πάνω από τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει η σοκολάτα μας . Αφήστε τη γκανάζ να κρυώσει εντελώς μέχρι να σκληρύνει αρκετά.