Τούρτα κορμός σοκολάτας

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Για τον κορμό
1 σακουλάκι συσκευασίας σαντιγύ σκόνη
1 κρέμα γάλακτός 250 ml με 35% λιπαρά
1 κουβερτούρα 125 γραμμάρια
3 μεγάλες κουταλιές μερέντα ή νουτέλα
2 πακέτα μπισκότα μαλακά για κορμό σοκολάτας
1 βανίλια ή λικέρ της αρεσκείας μας

Για την επικάλυψη σοκολάτας
1 κουβερτούρα 125 γραμμάρια
125 ml κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

Φτιάξτε το πιο λαχταριστό και καλοκαιρινό γλυκό για όλη την οικογένεια σε τούρτα

Για τον κορμό
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
Στο κάδο του μίξερ στη δυνατή σκάλα χτυπάμε τη σκόνη σαντιγί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε στο μείγμα της σαντιγίς τη λιωμένη κουβερτούρα, τη μερέντα και το άρωμα της επιλογής μας βανίλια και ενσωματώνουμε το μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε και τα μπισκότα θρυμματισμένα και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε κουμπωτή φόρμα του κέικ το στρώνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν θέλουμε να παγώσει γρήγορα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας
Ζεσταίνονουμε καλά την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα σ’ αυτήν την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις παγώσει το γλυκό το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με τη γκανάς ομοιόμορφα.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα