Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το παντεσπάνι
125 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια αλεύρι
5 αβγά
30 γραμμάρια κακάο
Για το σιρόπι
150 γραμμάρια ζάχαρη
150 ml νερό
60 ml ρούμι
Για τη γέμιση
800 ml κρέμα γάλακτος
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια κεράσια σε κονσέρβα
50 – 80 γραμμάρια μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
αρκετή κουβερτούρα ξυσμένη
Εκτέλεση:
Ένας γλυκός πειρασμός στο πιάτο σας
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, στη συνέχει κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το ρίχνουμε σιγά – σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Μόλις τα υλικά μας δέσουν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί ή τσέρκι με διάμετρο 20-25 εκατοστά, βουτυρωμένο και αλευρωμένο, Συνεχίζοντας ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά.
Για το σιρόπι
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και περιμένοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν κρυώσει το σιρόπι, ρίχνουμε μέσα το ρούμι.
Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο,
Για την συναρμολόγηση γέμισης – παντεσπάνι
Κατόπιν χτυπάμε περίπου για 4 λεπτά την κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι καλά παγωμένη) με την άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσους σε πάχος δίσκους. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με με το σιρόπι, μέχρι να ποτίσει καλά και απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνειά του.
Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη μαρμελάδα τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε από πάνω ομοιόμορφα τα μισά κεράσια στραγγισμένα.
Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και τα υπόλοιπα κεράσια (μαρμελάδα δεν βάζουμε άλλη).
Το καλύπτουμε από πάνω με το 3ο κομμάτι από το παντεσπάνι, ποτίζουμε με σιρόπι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί που έχει μείνει και την ξυσμένη κουβερτούρα
Έπειτα βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.